BSO

Wat is er fijner voor uw kind dan na een drukke dag op school relaxen met leeftijdgenoten? Een ontspannen tijd na school staat bij ons voorop!
Wij zorgen voor een omgeving waarin uw kind zich thuis voelt. Aan het eind van de schooldag halen wij uw kind op en gaan gezamenlijk naar de BSO. Daar heeft iedere groep een eigen ruimte: een vaste, vertrouwde plek waar de kinderen hun middag starten. Ze krijgen iets te eten en te drinken en kunnen alvast hun verhaal over de schooldag kwijt. Meestal gaan ze daarna even lekker buiten uitwaaien.


GROEPSINDELING

Het aantal kindplaatsen is maximaal 30 en de kinderen worden verdeeld over twee groepen;
- Rainbow voor de kinderen van 4-13 jaar
- Champion voor de kinderen van van 4-13 jaar


GROEPSRUIMTE

De groepsruimte is licht, ruimtelijk en modern ingericht. Bij de inrichting is rekening gehouden met ontspanning. Centraal in de ruimte staat een grote eettafel waar kinderen gezellig kunnen zitten en hun verhalen kwijt kunnen. De ruimte is zo ingericht dat kinderen zelfstandig alle speel- en knutselmaterialen kunnen pakken. In de loungehoek kunnen de kinderen ontspannen eventueel met een boekje. Eventueel kunnen kinderen, in de daarvoor bestemde hoek, hun huiswerk maken.


DAGINDELING

Op de BSO bieden wij kinderen leeftijdsgerichte activiteiten aan. Deze kunnen per dag verschillen en worden in overleg met de kinderen aangeboden. De activiteiten kunnen zijn:

  • Buiten spelen; een wandeling naar het zuiderpark, naar de kinderboerderij of een speeltuin
  • Binnen spelen; spelletjes spelen, verkleedhoek, muziek luisteren, dansvoorstelling
  • Knutselen; dit heeft meestal te maken met het huidige thema
  • Koekjes/broodjes bakken
  • Boeken lezen
  • Huiswerk maken op de computer
  • Educatief spel Squla op de computer
  • Een filmpje kijken (alleen als we écht niet naar buiten kunnen of als het feest is)

Buitenspelen vinden wij belangrijk. Buitenspelen is gezond en vormt een goede uitlaatklep na een hele dag school. Naast al het spelen met spelmateriaal wordt er ook elk dagdeel een activiteit gepland. De activiteit sluit doorgaans aan op het thema. Wij stimuleren het kind om mee te doen, maar laat het vrij om hieraan deel te nemen.


ETEN EN DRINKEN

Vers fruit, drinken en de verschillende tussendoortjes zijn inclusief. Tijdens schoolvakanties, studie- en margedagen verzorgen wij de lunch. Behalve als het kind een bepaalde voedselallergie heeft, in dat geval moet het eten van huis worden meegenomen.
Voor de kinderen die na 17.00 uur worden opgehaald kan op verzoek een warme maaltijd worden opgewarmd. De maaltijd kan 's ochtends afgegeven worden aan de pedagogisch medewerker.
Tijdens het samen eten wordt er aandacht besteed aan tafelmanieren. De kinderen worden geoefend in het netjes eten met mes, vork en lepel.

“Op de BSO snoepen wij gezond, behalve als er een keer feest is”