BSO

Wat is fijner voor uw kind dan na een drukke dag op school relaxen met leeftijdgenoten? Een fijne tijd na school staat bij ons voorop! Wij zorgen voor een omgeving waarin uw kind zich thuis voelt. Aan het eind van de schooldag halen wij uw kind op en gaan gezamenlijk naar de bso. Daar heeft iedere groep een eigen ruimte: een vaste, vertrouwde plek waar de kinderen hun middag starten. Meestal gaan ze eerst even lekker buiten uitwaaien. Ze krijgen wat te eten en te drinken en kunnen alvast hun verhaal over hun schooldag kwijt.

GROEPSINDELING
Het maximale kindplaatsen is 30 verdeeld over 2 groepen;
– de groep Champion voor de kinderen van 7 jaar en ouder (vanaf groep 4 van de basisschool) en
– de groep Rainbow voor de kinderen van 4 tot 7 jaar (t/m groep 3 van de basisschool).

GROEPSRUIMTE
De groepsruimte is licht, ruimtelijk en modern ingericht. Met de inrichting is rekening gehouden met een ontspanning. Centraal staat een grote eettafel waar kinderen gezellig kunnen zitten en hun verhalen kwijt kunnen. De ruimte is zo ingericht dat kinderen zelfstandig bij alle speel-/knutsel materialen kunnen komen. In de loungehoek kunnen de kinderen zich ontspannen eventueel met een boekje. Eventueel kunnen kinderen op de daarvoor bestemde hoek, hun huiswerk maken.

DAGINDELING
Op de BSO bieden wij kinderen leeftijdsgerichte activiteiten aan. De activiteiten kunnen per dag verschillen en worden samen in overleg met de kinderen aangeboden.
De activiteiten kunnen zijn:

  • Buiten spelen; een wandeling naar de Zuiderpark, dieren voeren op de kinderboerderij
  • Binnen spelen; spelletjes spelen, verkleedhoek, muziek luisteren, dansvoorstelling
  • Knutselen; dit heeft meestal te maken met het thema wat we op dat moment volgen
  • Koekjes/broodjes bakken
  • Boeken lezen
  • Huiswerk maken(op de pc)
  • Educatieve spel Squla op pc
  • Een filmpje kijken (als we écht niet naar buiten kunnen)

Buitenspelen vinden wij belangrijk. Buitenspelen is gezond en vormt een goede uitlaatklep na een hele dag school. Naast al het spelen met spelmateriaal wordt er ook elk dagdeel een activiteit gepland. De activiteit sluit doorgaans aan op het thema. Wij stimuleren het kind om mee te doen, maar laat het vrij om hieraan deel te nemen.

ETEN EN DRINKEN
Vers fruit, drinken en de verschillende tussendoortjes zijn inclusief en worden door ons verzorgd.. Behalve als het kind een bepaalde voedselallergie heeft, voedsel moet dan van huis mee worden gebracht worden. De voeding wordt door ons(samen met de kinderen) klaargemaakt. Voor de late kinderen kan op verzoek warme maaltijd worden aangeboden..

Tijdens het samen eten wordt veel aandacht besteed aan tafelmanieren. De kinderen worden geoefend in het netjes eten met mes, vork en lepel.

“Op de BSO snoepen wij gezond, behalve als er een keer feest is”