DAGOPVANG

Kinderen van 0-4 jaar kunnen bij Cowboys & Angels worden opgevangen in 2 verschillende stamgroepen.
Bij Cowboys & Angels doen wij er alles aan om uw kind een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Dat is tenslotte de basis van waaruit een kind de wereld ontdekt en spelenderwijs leert, maar ook vriendjes maakt. Dit doen wij onder andere door zo veel mogelijk met vaste pedagogisch medewerkers te werken. Wij zorgen voor een vertrouwd gezicht voor u en uw kind.


HEAVEN
Dit is een verticale groep met maximaal 15 kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar.

Op deze groep werken vaste, vertrouwde pedagogische medewerkers die de kleinste kinderen liefdevol verzorgen en de kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en begeleiden bij het spelen.
De groepsruimte is afgestemd op de speel- en ontwikkelingsbehoefte van onze jongste kinderen. Voor alle kinderen op Heaven is een bedje in de slaapkamer aanwezig waarin  ze kunnen rusten. Alle kinderen beschikken ook over een eigen vak/bakje waarin de belangrijkste verzorging – en voedingsspullen bewaard kunnen worden.
Bij de verzorging van het kind(rusten, voeden en verschoning) wordt samen en in overleg met ouders/verzorgers gekeken naar de behoeftes van het kind.

Indien de groepssamenstelling het toelaat, kunnen de oudere peuters (2 - 4 jaar) tussen 8:30 – 15:00 uur meedoen met het peuterprogramma van de groep Miracle.


MIRACLE

Deze groep is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar(peuters). 
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen hun eigen peuterprogramma. Zij worden begeleid door een vaste pedagogische medewerker in de gezamenlijke groepsruimte( Miracle-Rainbow) die afgestemd is op veiligheid en de speel- en ontwikkelingsbehoefte van de oudere kinderen. De ruimte bevat vaak een speelhoek die afgestemd is op het actuele thema. Ook zijn er werkjes en spullen te zien die te maken hebben met het actuele thema. Denk aan woordjes leren met voorwerpen, verteltafel gebruiken bij een boekje, etc.

Peuters die nog tussen de middag slapen mogen op een strecher slapen in de slaapkamers van de groep Heaven. Peuters  die 2 dagdelen of meer komen beschikken ook over een eigen bakje waarin de belangrijkste verzorgingsspullen (denk aan luiers, schone kleren, knuffel voor het slapen) neergelegd kunnen worden. 
Tussen 8.30 – 15.00 uur kunnen ook de peuters van de groep Heaven, aanschuiven. Zij volgen dan samen het peuterprogramma.


GROEPSRUIMTE

De groepsruimtes is licht, ruimtelijk en modern ingericht. Met de inrichting is rekening gehouden met een huiselijke sfeer. Centraal staat een grote eettafel waar kinderen gezellig kunnen zitten en hun verhalen kwijt kunnen. De ruimte is zo ingericht dat kinderen zelfstandig bij alle speelmaterialen kunnen komen. In de leeshoek kunnen de kinderen op de kussentjes lekker ontspannen terwijl ze worden voorgelezen. En de kleine kunstenaars kunnen zich heerlijk uitleven op de tekenmuur.


DAGINDELING

In onze dagindeling wordt rekening gehouden met rust, reinheid en regelmaat.
Wij bieden ons dagelijks activiteiten aan gekoppeld met bepaalde rituelen, zoals zingen, voorlezen en bidden voor het eten/slapen gaan. Wij proberen ons zoveel mogelijk te houden een vaste dagindeling , maar kijken naar de individuele behoefte van de kinderen. Voor de baby’s houden wij het ritme van het kind zelf aan. Zij gaan naar behoefte meerdere keren slapen.
Op de kinderopvang hanteren we een vaste dagindeling. Zo weten de kinderen wat er gaat gebeuren.
Op een dag doen we allerlei activiteiten, voorbeelden zijn:

  • Buiten spelen; fietsen, klimmen, klauteren, in de zandbak;
  • Binnen spelen; poppenhoek, verkleedhoek
  • Knutselen; dit heeft meestal te maken met het thema wat we op dat moment volgen;
  • Spelletjes spelen; schaken, puzzels maken, kwartetten
  • Boeken lezen
  • Muziek luisteren

Buitenspelen maken onderdeel uit van de vaste dagindeling van de groep. Buitenspelen is gezond en vormt een goede uitlaatklep. Naast al het spelen met spelmateriaal wordt er ook elk dagdeel een activiteit gepland. De activiteit sluit doorgaans aan op het thema. Wij stimuleren het kind om mee te doen, maar laat het vrij om hieraan deel te nemen.


ETEN EN DRINKEN

Vers fruit, de broodmaaltijd, drinken en de verschillende tussendoortjes zijn inclusief en worden door ons verzorgd. De voeding wordt in de koelkast bewaard en door ons klaargemaakt. Behalve als het kind nog babyvoeding gebruikt of een bepaalde voedselallergie heeft waardoor er speciaal eten aangeschaft moet worden. Voor baby ‘s moet de fles- of borstvoeding en de fles meegebracht worden. Alles moet voorzien zijn van de naam van het kind. Groentehapjes (warme maaltijd) worden ook van thuis meegebracht. Kinderen tot 1 ½ jaar kunnen bij ons ‘s avonds een meegebrachte maaltijd uit een potje eten.

Tijdens het samen eten wordt veel aandacht besteed aan eenvoudige tafelmanieren. De (kleinere) kinderen worden geoefend in het eten met een vork, het drinken uit een beker of gewoon al het eten van brood. De grotere kinderen kunnen oefenen met zelf boterhammen smeren.

“Op de kinderopvang snoepen wij gezond, behalve als er een keer feest is”

ZINDELIJKHEID
We houden rekening met peuters die zindelijk (aan het worden) zijn. Er zijn vaste momenten in de dag waarop de begeleiders met ze naar de toilet gaan. Kinderen vanaf 2 jaar worden extra gestimuleerd in zindelijk zijn. Kinderen die al zindelijk zijn mogen zelfstandig naar de wc gaan.